Donderdag 8 mei 2003: St.Martin-Lacaussade - Bordeaux

Om 7.00 uur uit bed, want vr ik de veerboot naar Lamarque kan nemen, diende ik eerst nog een kleine 4 km te stappen. En...het regent opnieuw. Van 's morgens al zakt de moed tot in de toppen van mijn bottines. Vertrekken in de regen is allesbehalve prettig. Toch is het al vrij warm : 17 C.
Na de oversteek van de Garonne, kom ik tussen de wijngaarden van de Haut-Medoc. Hier worden onder andere de Saint-Emilion, de Saint-Estephe en de Sauternes gemaakt. Maar ik moet wel zeggen dat de kastelen er op de etiketten mooier uitzien dan in het echt. Infeite niet veel soeps. Wel groot, maar... architecturaal niet zo opwindend. Zelfs niet nodig om mijn fototoestel uit de rugzak te nemen. Lusteloos stap ik verder door de eentonige velden. Na ongeveer 27 km, iets voorbij Ludon-Medoc, schuil ik opnieuw in n van mijn middagrestaurantjes, het bushokje. Alles is goed nat, door regen en zweet.
Bordeaux is zeker nog 2 uur stappen en ik heb er echt genoeg van. Op de uurregeling van de bus, lees ik dat er binnen een 20-tal minuutjes een bus is, richting centrum. Ik aarzel niet. Ik die bus op voor een kleine 10 km.
Aan de "Jardin Public" stap ik uit en ga op zoek naar de kathedraal van Saint Andr. Gevonden, maar die staat volledig in de steigers, en is bovendien gesloten. Heel Bordeaux is n grote werkplaats. Heel het centrum ligt opengebroken. Een heel ongezellige stad. 
Maar...ze hebben wel een jeugdherberg. Nieuw sinds 2001, in de Cours Barbey. Ik er naartoe. Betaal 16 EURO voor een 4-persoonskamer. Mijn bedgenoten zijn een Spanjaard en een Quebecqois ! 'k Heb ze nog niet gezien of gehoord. Hopelijk blijft het vannacht zo !
Morgen verlaat ik deze stad en trek enkele dagen door een streek die me echt zorgen baart : de Landes. Rechte banen met weinig dorpjes en weinig overnachtingsplaatsen. Dat Sint-Jacob maar een beetje helpt !

Frank

Afbeeldi.jpg (37207 bytes)
De "Grote Klok" in Bordeaux, naast de St.ELOI-kerk, waar ik toch een stempel kreeg.

Vorig Terug naar dagboek Volgend