Maandag 7 april 2003: Compiègne: rustdag

Na 8 dagen stappen en zo'n 270 km verder, ben ik wel echt aan een rustdag toe. Compiègne is dan ook een stadje om wat in de flaneren. Alhoewel het opnieuw zonnig, maar koud is. Ik bezoek het Château de Compiègne, het Haras National (= koninklijke paardenstallen), Les Remparts (= tuin), en de toren van Jeanne d'Arc.
's Morgens ben ik wel eerst naar de Sint-Jacobskerk geweest om het stempeltje. En daarna heb ik de stad rondgedweild op zoek naar een slaapplaats voor vannacht. Bij de burgemeester geen geluk, ook niet bij het toeristenbureau, ook niet bij het OCMW, ook niet bij de Foyer des Jeunes Travailleurs. Alles is compleet bezet. Geen bed meer vrij. Als alternatief was er de mogelijkheid om met het openbaar vervoer tot in Creil te rijden en daar de jeugdherberg op te zoeken. Maar dit doe ik niet. Een goedkope kamer, boven een Chinees restaurant, brengt enig soelaas. Maar kost mij wel 15 EURO. Toch goedkoop als je weet dat ik in Cambrai er 16 betaalde in de jeugdherberg, voor minder comfort.
Morgen naar Creil wandelen ! En ik ga er zeer vroeg tegenaan. De meteo voor de komende week is goed : zonnig en fris. En...éénmaal in Creil ben ik op twee dagen van Parijs ! Wie had dat ooit gedacht ?
De groeten.
Frank
Vorig Terug naar dagboek Volgend