Dinsdag 8 april 2003: Compiègne - Creil

Vandaag komt de "zware bende" naar Creil afgezakt. Met de zware bende bedoel ik niet dat het gewichtige mannen en vrouwen zijn, maar 't zijn de "motards" die er een dagje van gaan maken. En wat een dagje ze gehad hebben. Ge moet maar eens naar 't Hoeksken gaan en het verslag van Jos of Annieken horen.
Omdat ik wist dat ze afkwamen, ben ik maandagavond vrij vroeg in bed gedoken, boven het Chinees restaurant. En 't is me echt een luidruchtige nacht geworden. Wat die Chinezen daar gedaan hebben van 12 tot 4 uur in de ochtend. Ge kunt het u wel voorstellen, maar het gehijg was niet uit de lucht. Toch heb ik goed kunnen slapen en daardoor kon ik fris en monter reeds om 6.15 uur op pad. Ik ben zo vroeg vertrokken omdat ik met de "motards" toch op mijn gemak een pint wou drinken. Rond 15.30 uur ben ik in Creil bij de jeugdherberg aangekomen. Maar...geen plaats meer.
Klik om te vergroten! Klik nadien op Vorige in de werkbalk!
De "Motards" op bezoek in Creil ! Gekke maar goeie bende !
Na een klein uurtje wachten kwamen de motards de parking van de Velodrome de Roger Salengro opgereden. De blonde Leffe die Jan en Geert mee hadden, heeft wonderen gedaan. Een mens verliest wat vocht als hij zo'n kleine 40 km stapt. Het vochtniveau is met twee Leffes en een Pelforth nadien in de stad wel weer vlug opnieuw op peil.

De Bende van Meire vertrok terug naar Mere, en ik moest op zoek naar een slaapplaats. 
Mijn eerste contact was meteen goed. Ik belde aan bij "Monsieur Le Prètre" en de evenknie van (en nu zou ik veel namen moeten noemen) de cathehese-moedertjes deed de deur open. Ze bracht mij in contact met de pastoor. En die deed er alles aan om mij te slapen te leggen. Laat mij zeggen dat ik vanavond op een matras in de kleine zaal van het Patronaat zal slapen. Maar ik kan slapen, naar toilet gaan en mij wassen. Wat moet een pelgrim meer hebben ?
Morgen nader ik de stad Parijs. De voorstad Ecouen wordt waarschijnlijk een andere dopper om een slaapplaats te vinden. Misschien vanavond nog aan de "Prètre" vragen of hij daar geen confrater kent.
Slaap allen lekker en tot .....

Frank

Klik om te vergroten! Klik nadien op Vorige in de werkbalk!
beeldje in tuin van de pastoor

Vorig Terug naar dagboek Volgend