Zondag 6 april 2003: Chauny - Compiègne

Een geluk dan ik 's avond steeds vrij vroeg onder de dekens duik, want dit betekent meteen dat ik fris kan opstaan bij het krieken van de dag. Zoals ook vandaag. Opnieuw is de zon van de partij maar het is bitter koud. De jas moet me opnieuw beschutten tegen die felle noordoostenwind. Chauny was een mooie stad die me echter heel wat problemen gaf om een slaapplaats te vinden. Nogmaals dank aan Jef & Christine om me hierbij te helpen.
Ik ging normaal gezien vandaag een rustdag inlassen, maar de benen willen stappen. Het gaat goed en dus moet ik er van profiteren, want er komen misschien nog slechtere dagen. 'k Ben er bijna zeker van !
Na het verlaten van de stad slingert de weg zich langs kleine, onooglijke dorpjes. Het begint ook wat meer op en neer te gaan. Na een goeie 20 km wandel ik door het "Grand Bois de Chauny". Een lange rechte baan door het bos. Eenmaal door het bos, kom ik in het voorstadje van Compiegne, Choisy-au-Bac. (Dat laatste woordje doet mij onvermijdelijk denken aan de collega's van BAC-ob ! Zeg vrienden, bedankt voor de sponsoring en voor de aanmoedigingen !)
Ik steek de rivier over die vaak gebruikt wordt in kruiswoordraadsels : de OISE , en ik ben in Compiegne. De stad waar die oudste klok (van de wereld ?) in de toren van het gemeentehuis hangt.
In Compiègne word ik met open armen ontvangen door de ingezetenen van de bekendste gele camionnette van Mere : de Zonnebloemmobiel ! Lieve en ons Marieken zijn er een dagje op uit getrokken en brengen mij een bezoek. De vuile kleren worden verwisselend voor propere nieuwe. Het is zondag en alle gemeentelijke diensten zijn gesloten. Zelfs ons aankloppen bij de presbyturie, blijft onbeantwoord. Dus...op zoek naar een hotelletje. Niet dat het mijn bedoeling is om vaak in hotels te slapen, maar de noodzaak dwingt.
Klik om te vergroten! Klik nadien op knop Vorige om terug te keren! Compiègne heeft een kerk van Saint-Jacques, en op de buitengevel zie ik dan ook de eerste vermelding van Compostela.
Klik om te vergroten! Klik nadien op knop Vorige om terug te keren! Binnenin de kerk een informatiebord met alle mogelijke middeleeuwse routes van Compostela. De mijne staat er ook op !
Omdat wij, ons Marieken en ik, op 9 april ons 20-jarig huwelijk apart zullen moeten vieren, gaan we eens lekker eten. En 'k moet zeggen dat ik er van genoten heb. Daarna nemen Lieve en Marieken afscheid, en ik duik opnieuw mijn bed in. 
Vorig Terug naar dagboek Volgend