Maandag 2 juni 2003: Fromista – Carrion de los Condes

Een vrij gemakkelijke etappe van 21 km. Vlak terrein. Bewolkt. Wat wind. Veelal parallel met de P980. Niet zo interessant. De kerk van Villarcazar de Sirga is wel de moeite waard, maar helaas gesloten en gehuld in stellages voor restauratiewerken.
´s Middags wijn we reeds in het klooster van Santa Clarissa aangekomen, waar we voor 7 euro/persoon een vierpersoonskamer krijgen, met lakens en badhanddoeken.
Waar we nu reeds een week over spreken, wordt aangekocht, klaargemaakt en opgegeten : een goede biefstuk ! Jean leert ons zelfs hoe een "blue" te bakken. Neem een pan en gooit er flink wat zout op. Laat de pan nu goed heet worden en kwak er daarna het biefstuk op. Enkele seconden aan weerszijde bakken, en uw "blue" is subliem. (Heren van de culinaire kring, probeer dit thuis eens !) De pasta, de rauwe zoete ajuinen en de tomatensaus smaken hier heerlijk bij.

Frank

Vorig Terug naar dagboek Volgend