Vrijdag 23 mei 2003:  Villa Major Montjardin Los Arcos

Bij de Nederlanders wordt pas om 7.00 u ontbeten en d.w.z. dat bijna iedereen rustig blijft liggen. Op enkele uitzonderingen na die niet betaalden voor het ontbijt. Het is een goed ontbijt, met voor het eerst kaas en worst.
Jean en Roland willen vandaag naar Viana stappen, zo`n 32 km verder. Gekkenwerk in deze extreme temperatuur, zelfs hier ongewoon voor de tijd van het jaar. Zelf moet ik maar 12 km doen en dat geeft me de tijd om rustig te wandelen.
Iets voor de middag wordt ik vriendelijk ontvangen door Toon De Meester en Christina. Ik twijfel eerst nog om verder te stappen, maar hun uitnodigende blikken, doen me besluiten om toch hier te blijven. Ik krijg een koele kamer, samen met een Venezuelaan, die perfect Spaans en Engels spreekt. In Puente-la-Reina sliepen we ook al in dezelfde kamer.  Ik nodig hem uit om straks, a los ochos, de pelgrimsmenu te gaan eten. Hij aanvaardt ! En dat is reuze gemakkelijk en interessant voor mij. Mijn Spaans is niet "perfecto" !

Meer kan ik echt niet meer schrijven, want andere pelgrims willen ook nog eens naar huis mailen. Het krioelt hier van de Brazilianen. Meegekomen met de bananenboot ?

Tot binnen enkele dagen,

Frank

Vorig Terug naar dagboek Volgend