Dinsdag 22 april 2003: Amboise - Tours

Omdat de hotelierster me gisteravond vroeg of het ontbijt om 8.30 uur kon vanwege hun vrije dag, kon ik lekker lang blijven slapen. En...toch eens een goed bed gekregen.
Pas om 8.50 uur verlaat ik het hotel. Tot in Lussault-sur-Loire blijf ik de D.751 volgen en daar schiet ik me opnieuw de GR 3 op. Al rap wandel ik door het wijngebied van de Touraine.
In Montlouis mijn middageten opgegeten : een "petit pain" + een "pain au chocolat". De schelp wordt herkend. Uitleg moeten geven waar ik vandaan kom. En hier zijn de Fransen al verbaasd dat we in België ook Nederlands spreken.
De GR 3 steekt de Loire opnieuw over, maar ik doe dit niet en volg een binnenweg naar een stadje dat me aan de KAV + JKAV doet denken : La Ville-Aux-Dames ! 'k Moet hierbij zeker geen uitleg geven? Maar alle dames van KAV en JKAV kunnen zeker zijn dat ze in mijn gedachten allemaal de revue zijn gepasseerd. 'k Zag jullie allemaal samen de French Can-Can doen !

montlouis.jpg (35226 bytes)

En 't is opnieuw hetzelfde als bij elke grote stad : de buitenwijken. Dus rap doormarcheren ! Na een vijftal kilometer kom ik in het centrum van Tours (spreek uit "TOER" met franse R). Vooreerst naar de kathedraal voor de "tampon" en de volgende boodschap van Johan en Marijke. De stempel was OK en de boodschap werd teruggevonden, maar...uw palm was echter foetsie. 't Zal iemand anders beschermen misschien.
Daarna eerst het toeristenbureau opgezocht, en nog een geluk. Ook hier was de jeugdherberg van locatie veranderd. En hij opent om 18.00 uur. Tijd genoeg voor een frisse pint in één van de oudste straten van Tours : de Rue des Cerisiers. En ik kon zelfs nog een tweede verdragen want 't was vandaag bijna 30° warm.
Later in de herberg : GEEN PLAATS MEER !!! Die Franse paasvakantie, die hier 1 maand duurt (verspreid over 3 zones), speelt meer met mijn voeten dan de Franse wegen.

notredametours.jpg (35423 bytes)
Notre-Dame van Tours

Dan maar naar het klooster, dicht bij de basiliek. Van moederoverste krijg ik wel een stempel, maar geen slaapplaats. Wel een telefoonnummer van mensen uit Amboise die me onderdak konden geven. Maar daar kwam ik vandaan, en was dus geen oplossing.
De goedkoopste hotels (ongeveer 30 EUR) vind je aan het station, dus ik die richting uit. Maar en passant zie ik een luguber hotel aan 23 EUR. Aangezien een pelgrim niet keuskeurig mag zijn, stap ik binnen : Hotel Marceau. Het staat zelfs niet in de brochure van het toeristenbureau. Toch goed geslapen, douche genomen en wat TV kunnen kijken.

Frank

Vorig Terug naar dagboek Volgend