Maandag 21 april 2003: Blois - Amboise

De vieze gouvernante van de jeugdherberg is 's morgens kwaad. Ik moet 10,10 EUR geven. Ik heb niets anders dan een biljet van 50. Toch laat ze de 10 cent niet vallen.
Om 7.30 uur reeds de drukke N.152 op. In Chaumont-sur-Loire steek ik de brug over en beland op de veel rustigere D.751. Ik stap de kerk binnen (meneer pastoor, ik stap ze praktisch allemaal binnen !), en toevallig is de mis bezig. Ik blijf zitten en volg. De rust doet me goed. Hier krijg ik nog de communie zoals vroeger : geknield, en op de tong. Na de dienst wenst de oudste misdienaar me nog een goede tocht.
Vanaf dan loop ik langs verschillende "caves" en mijn eerste wijngaarden. Vele caves zijn open maar ik stap verder tot in Mosnes, om er eentje te bezoeken. De cave-moeder maak ik wijs dat ik enkel wat foto's wil nemen maar niets kopen. Dat weegt te veel, die flessen. Toch mag ik proeven, en ik meld hierbij meteen dat de Rosé Cabernet 2001 van Guy Durand uitstekend is. Godendrank.
Iets voorbij Mosnes passeren de twee Aussies me, op de fiets. Een Aussie-hallo volgt en dapper trappen ze verder.

wijnproeven.jpg (36427 bytes)

In Amboise zoek ik eerst het toeristenbureau op. Er is een jeugdherberg op het Ile d'Or, le Centre Charles Péguy. Maar eerst naar de  Saint-Deniskerk. Van Père François de stempel gekregen en een glas fruitsap, maar geen slaapplaats. Mag niet voor de verzekering, moppert hij. Hij moet mopperen ?! Dan maar naar de jeugdherberg. Om 17.15 uur ben ik daar. Het centrum gaat open tussen 18 en 19.00 uur. Ik wacht. Maar niemand komt. Getelefoneerd. Antwoordapparaat zegt dat het centrum met Pasen niet open is. Dan maar terug naar het centrum, opzoek naar een hotelletje. Het "Hotel de France et du Cheval Blanc, tevens een Spaanse tapaz-bar, is het goedkoopste : 32 EUR voor bed en ontbijt. Nou ja...'t zijn de tapaz die het mij gelapt hebben. 'k Wou al eens in de Spaanse sfeer zijn !

Frank

Brug over de Loire en kasteel van Amboise.jpg (28452 bytes)

Brug over de Loire en kasteel van Amboise

Eten in Amboise.jpg (40004 bytes)

Eten in Amboise

Vorig Terug naar dagboek Volgend