Woensdag 21 mei 2003: Cizur Menor - Puenta-La-Reine

Vanaf 5 uur in de ochtend komt er beweging in de refugio. Zelfs met de oordoppen in, hoor ik lawaai. Iedereen is dan ook om 6 uur wakker en op. Opnieuw de drie Italianen en een koppel Amerikanen zijn reeds om 5.30 uur de straat op. Het is zelfs nog donker en persoonlijk vind ik dat levensgevaarlijk om dan al de bergen in te trekken. Maar ze moeten het zelf maar weten.
In alle rust heb ik kunnen ontbijten. Mijn laatste "pain-au-chocola", gekocht ergens in Dax zeker (?), wordt naar binnengewerkt samen met een sterke kop koffie. Omdat Puente-la-Reina slechts een 20 km verder is, besluit ik het echt rustig aan te doen. Vanuit de refugio, bij mevrouw Roncal, zien we reeds de te volgen weg. 't Zal de eerste km opnieuw bergop gaan, naar de windturbines toe die bovenop de bergkam zijn geplaatst. Maar de heuvel die te beklimmen is, is maar een uitloper meer van de PyreneeŽn. Die pak ik nog met graagte aan. De klim naar de windturbines is echter niet zo moeilijk, en eenmaal boven de "Perdon" kun je genieten van een wonderlijk panorama. Achter me zie ik in de verte Pamplona liggen, en voor me de vruchtbare vallei van de Arga, met oude Middeleeuwse dorpen zoals Uterga, Legarda, MuruzŠbal en Obanos. Adembenemend. Alhoewel ik zelden een rustpauze neem, geniet ik hier met volle teugen van dit weidse landschap. Hier wil ik zeker nog eens staan, maar dan samen met ons Marieken. Hier kan ik zelfs komen wonen ! (Na nog enkele lessen Spaans van ons vader !!) Deze vallei bekoort me echt. Kom naar hier en geniet.
Vandaag, in Puente-la-Reina slaap ik in de refugio van de paters "Reparadores". Voor 4 euro. Morgen wil ik er nog eens een lap van 42 km op geven, naar Los Arcos. De refugio daar wordt voor het ogenblik opengehouden door Vlamingen ! En ik wil nog eens Vlaams klappen.

Marieken, Stefaan, Gerrit-Jan, familie en vrienden. Een gemeende groet vanuit een zuiders, zonnig Puente-la-Reina. Ik mis jullie allemaal. Wanneer de volgende verslagen volgen is ook voor mij een open vraag. Maar....als alles goed blijft verlopen, hoop ik tegen 20 juni in Santiago aan te komen.
Heb elkaar lief !

Frank.

Vorig Terug naar dagboek Volgend