Zaterdag 19 april 2003: rustdag in Avaray (Herbilly)

Ons Marieken en ik hebben de nacht nog eens samen kunnen doorbrengen. 't Werd een lange knuffel en dan pas ga ik beseffen dat liefde o zo wondermooi kan zijn. 'k Heb heerlijk geslapen dankzij de geluiden en de bewegingen van ons Marieken. En lang geslapen voor mijn doen : tot 7.51 uur. Samen nog eens kunnen ontbijten. Na 3 weken die een eeuwigheid hebben geduurd. En 'k heb er zeker nog zo'n 10 à 11 weken te doen. Het wordt lastig.
Na het ontbijt wordt op Serge's PC het dagboek bijgehouden en de foto's ingeladen. De website zal er dus opnieuw wat kleuriger uitzien. Hopelijk hebben jullie, trouwe lezers, er nog iets aan!
Genieten...dat is wat ik dit Paasweekend ga doen. Vooral niet te veel stappen en de spiertjes eens laten rusten. Allez...toch de beenspieren. En nog eens een muilken Miers kunnen klappen, zal me ook niet vermoeien.
Reeds om 6 uur zijn Raf, Erik, Erna en Chris vanuit Mere naar Avaray vertrokken. Tegen de middag moeten ze hier zeker zijn. Om 11 uur komen ze reeds bij die gîte aan, die we voor 90 EUR gehuurd hebben. Niet veel, al waren de slaapplaatsen voor mijn gasten wel echt rudimentair.
Het weerzien met de Merenaars doet me geweldig deugd en er wordt lustig getaterd. 11 uur en dus aperitief-time. Een doosje Rosé wordt ontkurkt. Op het terras, aan de grote witte tafel die Claude Priou vlug uit de kelder haalde. Claude en Ann Marie zijn onze gastheren. Echt zeer vriendelijke en gastvrije mensen. Ze hebben een akkerbouwbedrijf waar ze vooral blé dur (en dus niet blé dune) en blé tendre verbouwen.

groepavaray.jpg (59429 bytes)

De autokoffer van Raf zit propvol ! En ze blijven maar 1 nacht.Maar wat ze er uithalen is om handen en vingers af te likken! Johan, onze CC-voorzitter, heeft twee kanjers van côte à l'os meegegeven. (Joken, bedankt hé manneken !) Verder hebben ze nog tomaten, sla en ajuin, sausen en 10 kg patatten mee om friet te maken, en meerdere warme sauzen. cotealos.jpg (31366 bytes)
Na een korte wandeling, langs de Loire en door blé-velden, keerden we na 3 uur terug naar de gîte. De Chefs schieten ingang ! Er wordt tevens nog een flesje wijn ontkurkt. En zo'n maaltijd brengt me terug op mijn startgewicht !!! frietensnijden.jpg (42409 bytes)
Nadien bij de haard gaan oude wilde verhalen de ronde. De op één na laatste Leffe gaat voor de bijl. Tegen 23.00 uur vindt iedereen het welletjens. Wij...ons bed in van gisteren.

Erna moet zich tevreden stellen met de "twijfelaar". En met een breedte van 120 cm volstaat dit bed niet om er Erik ook nog in te krijgen. Die nestelt zich dan maar in de alkoof, naast de haard. Raf en Erna slapen op een luchtmatras die tijdens de nacht voor meer dan de helft leegloopt. Resultaat...slechte nacht ! Maar 't is er 's morgens niet aan te zien. Behalve dat iedereen er een beetje roder uitziet, door de felle zon van ons wandeling.

Ultreia en tot wedermails ! Frank

erna.jpg (28797 bytes)
erikinalkoof.jpg (31972 bytes)

gastvrouwavaray.jpg (29697 bytes)

Ann Marie, onze gastvrouw
Vorig Terug naar dagboek Volgend