Woensdag 14 mei 2003: St.-Paul les Dax - Dax

Na overleg met het thuisfront, besliste ik om er vandaag een rustdag van te maken. Zo gaf me dit de mogelijkheid om in Dax mijn dagboek bij te houden. In de "Nouvelles Galeries" kon ik dit aan 5 euro per uur. Niet goedkoop, maar morgen begin ik aan de PyreneeŽn en dan zal er enige tijd geen mogelijkheid zijn om jullie op de hoogte te houden.
Om 9 uur ging het internetpunt open en dus had ik alle tijd om rustig te ontbijten, samen met twee dames op leeftijd die hier in Dax een gezondheidskuur volgen. Ze praten honderduit over al hun kwaaltjes. Beiden moeten echt doodziek zijn want aan alles mankeert er iets. Behalve aan hun "bebber", die marcheert beter dan mijn voeten in de Landes.
Om 8.45 uur stond ik reeds te wachten aan het internetpunt, zoiets als de Zonnebloem. Ik wou de eerste zijn en dat was ik ook. Meer dan twee uur had ik nodig om de laatste dagen op papier (scherm ?) te zetten. Verschillende, soms zeer interessante zaken, heb ik er moeten uitlaten door gebrek aan tijd. Maar ooit giet ik alles in een boek, en dan kunnen jullie alles lezen.
Na het internetwerk, wandelde ik rustig naar de andere kant van Dax, naar "L'Arrayade". Dit is een oud groot-seminarie van Dax. Het wordt nu gebruikt als "christelijk" onthaalcentrum. Reeds om 13.00 uur was ik er. Pelgrims kunnen hier slapen aan 16 euro, ontbijt inbegrepen. Het avondeten kost 9,50 euro.
Morgen.....de Landes voorbij....de PyreneeŽn volgen !

Frank

Vorig Terug naar dagboek Volgend