Dinsdag 13 mei 2003:  Onesse - Dax

'k Werd deze morgen wakker door het lawaai van de aspergestekers, seizoenarbeiders, die reeds om 5.30 uur opstonden. Om 6.00 u zat ik dan ook maar al aan de ontbijttafel en kon dus vroeg vertrekken.
Door het stevige avondmaal van gisteren had ik precies energie te veel. Aan een stevig tempo (6 km/u) worden de kilometers opgevreten. Ook na 4 dagen bossen, wil ik wel eens iets anders zien. Reeds om 13.00 u ben ik in Taller. Op het gemeentehuis kunnen ze mij vertellen dat ze geen gite of refuge hebben, maar wel een abri. Dit wil zeggen dat ik in de feestzaal kan gaan slapen. Maar er is daar niets ! Geen bed, geen deken, geen keuken,... 't is maar een abri. en dat helpt me niet.
"DAX 18" staat er op een bord. Zou ik het erop wagen ? Maar er staan al 25 km op de teller. Ik besluit verder te stappen.
Doordat ik nog niets gegeten heb, daalt het tempo. En om 17.30 u kom ik in St.PAUL-lès-Dax, een voorstad van Dax, aan. Het VVV zegt me dat de "L'Arryade" (een opvang voor pelgrims ?) nog zo'n 6 km verder is. Maar na zowat 10 uur stappen, is dit me te veel. Is er een goedkoop hotelletje in de buurt ? Hotel "Le Rail" is 400 meter verder en voor 29 EUR kan ik er slapen en ontbijten.

Frank

Vorig Terug naar dagboek Volgend