Maandag 14 april 2003: Méréville – Toury 

 

Om 6 uur dus opstaan. Pierre, een oud bankdirecteur, moet zijn vrouw Agnes naar het station van Monnerville brengen. Zij werkt nog steeds in Parijs. Hierna brengt Pierre me opnieuw naar de kerk van Méréville, het eindpunt van gisteren. Hij wijst me nog de goede weg en wenst me nog veel mooie dagen.
Ik wandel opnieuw langs de Juine, een zijtakje van de Essonne. Na enkele km valt mij op dat ik duidelijk in de streek van de cresson ben. 't Lijken net mini-rijstvelden. Geen foto want te donker en te bewolkt. Maar tof om te zien. Nu weet ik waarom waterkers "cresson" noemt. Het zijn CRudités de la ESSONne. Lees enkel de hoofdletters !

Opnieuw volgen godvergeten dorpjes : Juines, Trèmeville, Erceville, Outarville en Germonville. Na 20 km kom ik in Toury aan, en ik ruik Aalst. Ook hier hebben ze een suikerfabriek en de stank is eender.
Toury heeft wel een mooi XII° eeuwse Romaanse kerk. Maar helaas geen pastoors, geen hotels. In de kerk ontsteek ik een kaars en bid om hulp. En...die komt er ! De kerk uit, de mairie binnen. De stempel is OK, maar op de vraag naar een bed kijkt de secretaresse mij verdwaasd aan. 

 

Een jonge gendarm veert recht vanachter zijn bureel en zegt dat ze iets hebben voor pelgrims. Hij brengt me erheen. Een aftands lokaaltje, naast het Rode Kruis : met Franse WC (geen papier), met douche (enkel koud water), met een bed en drie dekens, maar geen elektriciteit. Maar ik ben blij want ik kan slapen.

Frank

kerktoury.jpg (31773 bytes)

slapentoury.jpg (21969 bytes)

slaapplaats Toury, in aftands lokaaltje naast het Rode Kruis

Vorig Terug naar dagboek Volgend