Zaterdag 12 april 2003: Arpajon - Etampes

Doordat ik geen oog had dichtgedaan de vorige nacht, en de linker beenspieren niet meewilden, is dit toch een vrij lastige dag geworden. Opnieuw moet ik mij de eerste twee uur voortslepen. doordat ik niet beschik over de echte wandelkaarten (voor de kenners 1:10.000) maar over fietskaarten (1:100.000) loop ik bij het verlaten van Arpajon volledig mis. Ook in het bos van Choissy raak ik de richting kwijt. Het kompas had ik enkele dagen geleden meegegeven want ik zou mij verder oriënteren op de zon. En...die was er niet. Dan is er maar één remedie. Altijd rechtdoor lopen en hopen.  Of luisteren naar klokkengeluid. Om 10.00 uur hebben die bellen mij gered. De kerktoren van Saint Sulpice. Ik loop rap die richting uit en ben opnieuw op de goede weg. Om 12.30 uur Etampes bereikt, waar ik mezelf eerst tracteerde op lekker junkfood van MacDonald : een BigMac met frieten en een stevige pint.
Om 15.00 uur met Jef en Christine afgesproken aan de kerk van Etampes. Die stad heeft er wel 5 : Notre-Dame, Phallier, Basile, Gilles en Martin. Maar toch elkaar gevonden.
Met Christine stap ik naar het toeristenbureau, waar een zeer vriendelijke dame me helpt om aan een bed te geraken. Paasvakantie = alle hotels vol. En de pastoor is er niet. Acht km verder is er wel een chambre d'hôte voor 35 EUR. In Saclas. We zoeken Jef weer op aan het station. Na een Leffe van 't vat rijden we richting Saclas. Maar we passeren eerst nog eens in de Rue Evezard (Pastorij). Daar ziet Jef ineens "Salle de Saint Paul". Hier moeten ze u toch kunnen helpen ? Ik stap de auto uit en de zaal binnen. Na enkele minuten stap ik opnieuw buiten met een duidelijk "Yes-gebaar". Père Frederic kan me te slapen leggen, en ik mag de keuken gebruiken. Afscheid genomen van mijn bezoek en geslapen tussen de pastoorsklederen.

Frank
Vorig Terug naar dagboek Volgend