Vrijdag 11 april 2003: Parijs  -  Arpajon

‘k Sliep dus op een kamer van 4. En… de oordoppen hebben voor de eerste keer hun werk moeten doen. De jeugdherberg lag eerst en vooral aan de vrij drukke Boulevard Jules Feryy. Maar er lag daar ook een Brit (± 55 j.) die er teenentander van kon: snurken, of gelijk op z’n Meers: ronken. Maar ik heb er met de dopjes weinig van gehoord.
Zoals altijd … vroeg op = vroeg weg. Parijs heeft me niet bekoord en ik ben blij deze stad via de “Porte d’Orleans” te kunnen verlaten.
’t Is een saaie tocht geworden langs de drukke N20, maar toch niet gevaarlijk door het brede fietspad. Tegen ’s middags ligt de luchthaven van Paris-Orly aan mijn linkerzijde. Tijd om wat te eten en meteen wat aan “plane-spotting” te doen. En d’er passeert daar een tuigje! (Geert, uw laatste 2 bouletjes zijn op! Ge moogt er nog eens wat brengen!)
Klik om te vergroten! Klik nadien op Vorige in de werkbalk!

In Longjumeau wordt een tiener van zijn fiets gereden door een Pizza-hut-brommerken. ’t Is een serieuze tête-à-tête ! De Pizza-man had natuurlijk een helm op, die kleine niet ! Genoeg barmhartige Fransen in de buurt, dus ik verder. Op 6 km van Arpagon passeer ik een F1-hotel. Grote reclame: 25 euro voor 1 nacht mét ontbijt! ’t Is dan 15.30 uur! Zou ik het wagen? Nee… ik stap verder bergop naar de jeugdherberg van Arpagon. Om 16.45 uur kom ik eindelijk aan in de Rue Marc Duhamel bij het “Complex Jeunesse”. Er lopen veel jonge gasten rond. En… monitoren. Ik stap het “Accueil” binnen en vraag naar een bed. “Hier een jeugdherberg? In geen jaren meer!”. Ik had dus toch beter gestopt in de F1. dan maar naar de “Mairie”. Die was open tot 16.45 uur!!! 

Maar een vriendelijke Française laat mij nog binnen. Ze verwijst me door naar Père Philippe. Die heeft ook geen plaats! Na lang zoeken en op aanduidingen van mij, mag ik opnieuw in de parochiezaal slapen, echter zonder matras! Ik mag wel oude tapijten opeen leggen en dit is dan mijn bed geworden!

foto: avondeten in Arpajon. Bed = cocomat met 2 tapijten.

 Frank

Klik om te vergroten! Klik nadien op Vorige in de werkbalk!
Vorig Terug naar dagboek Volgend