Maandag 31 maart 2003: Gent - Oudenaarde
Frank en Jan

Om 7 uur vertrokken naar Sint-Jacob op zoek naar het gegeerde stempeltje. Om 7 uur zou de kerk opengaan, maar er was geen kat te bespeuren. Dan maar naar de Sint-Niklaaskerk gewandeld : ook dicht !
Dan naar Sint Baafs : van't zelfde laken een broek ! Na een zuster te hebben aangesproken, kon die mij het adres van Pastoor Flamand geven : Steendam 11. Opnieuw terug dus. Eindelijk mijn stempel gekregen, maar veel tijd verloren. Pas om 9.30 uur de Trekweg langs de Schelde gevonden. In het begin is dit wel te apprecieren, maar de Schelde kronkelt hier in al haar schoonheid en lengte ! Mooi...maar ééntonig.
Rond  Eke kwam ik een eigenaardig man tegen : hij was bos-beeldhouwer. Hij maakt langs de Schelde kunst in de bossen en velden. Deze zijn, volgens hem, niet alleen van de boeren die van vadertje staat subsidies krijgen om met de akkers en velden niets te doen. Dus maakt hij er kunst van !De trekweg heb ik dan maar verlaten in Nederename (of zoiets ?). Op de N.60 Jan van Lut Callebaut ontmoet en een goed gesprek met gehad.(Jan...bedankt voor de "volledige" bevoorrading !) 

Nog 5 kilometer naar Oudenaarde (Bevere). De laatste loodjes wegen. Vooral de rugzak. Ik zal toch nog iets moeten over boord kippen.Voorbij een rotonde op 3.5 km van Bevere stopt een jonge dame (30 jaar naar ik vermoed) haar auto langs de kant. Ze stapt uit en komt mij spontaan een hand geven. Ze had de schelp op mijn rugzak herkend. Zijzelf deed vorig jaar ook de camino, ook alleen. Zij gaf mij nog enkele tips, en was echt gelukkig dat ze in Oudenaarde toch nog eens een pelgrim had ontmoet. Na een laatste tip (de franse OCMW's geven ook onderdak aan pelgrims !) namen we afscheid.
In Oudenaarde aangekomen was ook de Walburga-kerk gesloten en meneer de deken was ook op "marode". Heel toevallig ben ik dan een poort binnengestapt (als ik iets schoon zie, ge kent mij hé !) en ik kwam in het "Kloosterke" in de Hoogstraat terug. Zuster Franscisca vertelde me dat daar zelfs enkele Meerse zusterkens verblijven. Als ik het mij nog goed herinner : zuster Van Remoortel ??

teenfrank.jpg (37159 bytes)
Klik op foto om te vergroten. Klik nadien op de knop Vorige (in werkbalk)om terug te keren

Om 17.30 uur bij familie De Bock aangekomen.
 Schoenen uitgedaan en tot mijn grote verwondering een "BLIJN" op mijn rechter kleine teen. 
33 kilometer moet er teveel voor zijn geweest. 
Dit is voorlopig echt te veel. Ik ga de afstand beperken tot 25 km/dag. Maar morgen wil er nog eens een lap op geven : ongeveer 35 km naar Doornik.
Vorig Terug naar dagboek Volgend