Verschenen publicaties

Het Nieuwsblad & Het Volk: weekendkrant van 15 & 16 februari 2003

De Beiaard: vrijdag 21 februari 2003

Actueel: donderdag 27 februari 2003

Inhoud "Koppen", tv1: donderdag 27 februari 2003 (verschenen op website tv1)

Het Nieuwsblad: TV-Programma's: donderdag 27 februari 2003

Parochieblad 5 maart 2003

De Zondag 9 maart 2003

De Streekkrant 12 maart 2003

Het Laatste Nieuws 15 & 16 maart 2003


Het Nieuwsblad & Het Volk: weekendkrant van 15 & 16 februari 2003          

   Terug naar begin 


De Beiaard: vrijdag 21 februari 2003                       

Voor het goede doel vanuit Mere

Frank Maes te voet 
naar Compostela
De boetetocht naar Santiago de Compostela was sinds de middeleeuwen een onderne- ming van ridders om trouw aan hun geloof te bewijzen. Voor anderen was het een peneten- tie om aan een veroordeling te :Jntsnappen. Voor Frank Maes uit Mere ligt de zaak helemaal anders. Hij heeft in feite een nobele daad als doelstelling, gegroeid uit een tegenslag in 1990 toen zijn derde zoon Mi- chiel aan wiegedood stierf. "Een ingestorte wereld en een lange ontroostbare periode moest verwerkt worden waarvoor beide ouders voor nieuwe uitdagingen kozen om het verlies te verwerken", aldus Frank Maes.
Intussen leerde hij de camino naar Santiago de Compostela
a kennen en de gedachte om de pelgrimstocht te ondernemen, nam vaste vormen aan. Hij bepaalde de tocht te onder- nemen op zijn 45ste en daarom zal hij volgende maand vertrekken op het dorpsplein te Mere, aan de Sint-Bavokerk waar hij eerst een Eucharistie- viering zal bijwonen. Vandaar stapt hij te voet naar de Sint-
Jacobskerk in Gent om er zijn 'officiŽle' tocht aan te vatten. Sinds een paar jaar verzamelt hij alle nodige informatie om zijn tocht voor te bereiden, hij leerde Spaans en nam contact met Pelgrims om uit hun ervaringen wijze richtlijnen te putten.

Sponsortocht
Wiegedood blijft vaak een taboe en komt nog dagelijks voor, maar het kan vermeden worden. De onderzoeken voor de baby in kwestie, maar ook voor de ouders, zijn geen sinecure aangezien de kinderen moeten gemonitord worden via een systeem van bedradingen en sensorbekabeling, wat weinig comfortabel is. Men is al wat gevorderd dank zij de textiel en Frank Maes wil met zijn tocht het researchwerk van Bob. Puers financieel steunen.
Dit kan gebeuren door een be- drag over te schrijven op rek. nr.
799-5194156-02 met vermelding 'Compostela'. Een andere mogelijkheid bestaat er in deel te nemen aan
Klik om diploma te bekijken
Frank Maes.
een Breugeliaans eetfestijn in het Patronaat te Mere op zaterdag 22 maart vanaf 18 uur. 
De opbrengst gaat volledig naar de projecten van wiege- doodonderzoek.       DVM

  Terug naar begin    


Actueel: donderdag 27 februari 2003                

IDEALIST:
Er bestaan nog idealisten op deze wereld. Frank Maes uit Mere is er zo een. De 45-jarige man wil einde maart te voet naar Compostela. Een ge- sponsorde tocht waarmee hij een project aan de Leuvense universiteit wil steunen dat onderzoek doet naar wiegendood. Frank zelf verloor een kindje aan deze ziekte en wil zijn bijdrage leveren via deze 2.000 kilometerzware tocht. De tocht is te volgen via www.maesfrank.be.
Steun is uiteraard van harte welkom.

  Terug naar begin 


Inhoud "Koppen", tv1: donderdag 27 februari 2003 (verschenen op website tv1)

Koppen Ė 27 februari

Slaap zacht: een pyjama tegen wiegendood

 


Ik ga naar de kamer van Michiel en probeer zijn polsslag te nemen, maar ik voel alleen mijn eigen polsslag. Ik draai hem om. Op dat moment zie ik dat hij al overleden is." Frank Maes herinnert het zich alsof het gisteren was. Nochtans is het 13 jaar geleden dat hij zijn derde zoontje verloor door wiegendood. Aan de universiteit van Gent is nu een truitje ontworpen dat hartslag en ademhaling van baby's in de gaten houdt. Het intelligente stukje textiel is nog niet klaar voor de markt, maar lijkt veelbelovend in het voorkomen van wiegendood. Het systeem is draadloos, en zou gebruiksvriendelijker zijn dan de kleefelektroden en elektrische kabeltjes van de klassieke monitoren.
Frank en zijn vrouw Marina hebben een 4de kind niet meer overwogen. "Je wereld stort in elkaar, als je een kind verliest. En je relatie vertroebelt, want je zit met een pak schuldgevoelens die je moet verwerken. Maar je moet er samen door." Hoewel Frank altijd heeft verlangd naar een dochtertje stond het voor Marina vast: "Voor mij was het duidelijk. Geen baby meer in huis. De eerste baby waar ik bij geweest ben, is het kind van mijn zus dat nu vijf jaar oud is. Ik heb dus acht jaar lang geen kraambezoek meer gedaan." Om zin te geven aan de dood van zijn kind heeft Frank besloten eind volgende maand een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te ondernemen. Met zijn gesponsorde voettocht wil hij de ontwikkeling van intelligent textiel voor risicobaby's ondersteunen.

  Terug naar begin 


Het Nieuwsblad: TV-Programma's: donderdag 27 februari 2003

  Terug naar begin 


Parochieblad 5 maart 2003

 

 

 

 

 

 

Opmerking
Kaarten zijn te bekomen bij mensen waar een affiche hangt of bij Frank Maes, Scheidingsstraat 2, 9420 ERPE-MERE

U kan uiteraard ook kaarten bestellen via overschrijving. In dit geval zullen uw kaarten aan de kassa klaarliggen.

   Terug naar begin 


De Zondag 9 maart 2003

   Terug naar begin 


De Streekkrant 12 maart 2003

   Terug naar begin 


Het Laatste Nieuws 15 & 16 maart 2003

  Terug naar begin